Ruginya Kalau Kita Tak Mulakan Simpan Emas Sekarang Walaupun 1 Gram Emas!

Baca 7 nasihat ini :

SATU

Pastikan kita sentiasa tambahkan pendapatan dan lajukan aliran tunai dengan cara berniaga. Sebab 9/10 rezeki datang dari perniagaan. Atau 2/3 kekayaan datang dari perniagaan.

DUA

Pastikan simpanan kita tukar kepada emas untuk elakkan dari dimamah inflasi. Kalau simpanan kita ada RM5,000 tukarkan kepada 19 gram emas. Ianya sesuai untuk simpanan jangkamasa panjang.

TIGA

Emas adalah penyimpan nilai terbaik zaman berzaman serta mudah dicairkan. Katakan tahun 2017 kita ada emas 100 gram nilainya RM17,000. Sekarang 100 gram nilainya nak masuk RM26,000!

EMPAT

Gunakan formula mudahnya urus gaji dengan tarik 10-20% dari gaji atau keuntungan kita dengan tukarkan kepada simpanan emas.

LIMA

Simpan duit mudah bocor tapi kalau simpan emas susah nak bocor. Ianya sebagai backup kalau ada sesuatu terjadi pada perniagaan kita. Katakan kita ada simpanan 100 gram, maknanya RM25,000 itu selamat ada dalam bentuk emas.

ENAM

Daripada kita boros belanja dengan tawaran tawaran yang melemahkan hati kita, lebih baik kita boros belanja emas goldbar. Makin lama ianya akan jadi habit baru kita. Mulakan dengan 1 gram, sedar tak sedar nanti dah ada 10 gram!

TUJUH

Pastikan kita simpan emas dalam akaun simpanan emas kita atau lebih kenali sebagai akaun GAP. Bagi yang modal kecil, mula simpan dalam nilai 1 gram (RM262) atau cukup sekadar RM100 sahaja. Part simpan dalam akaun GAP Lia ada cerita dalam channel telegram emas Lia.

Jom mulai dari sekarang kita change our mindset untuk SIMPAN dulu baru belanja. Simpan di mana? Laverage kan simpanan kita ke ASB, Tabung Haji, Emas dan sebagainya.

Cuma di posting Lia ini Lia tekankan EMAS sebab Lia nampak peningkatan nilai emas ini naik mendadak-dadak dari tahun ke tahun!

Tak kan nak tengok je aweks korang ada simpanan kilogram emas goldbar? Confirm korang terbakar! It’s okay masih sempat tu nak kejar. Hehe.

Jom bertindak sekarang! 💪🏼😍

Silakan LIKE, #SHARE dan TAG orang yang kita sayang untuk ilmu yang bermanfaat ini.

Kenali Nur Aliah Mohd Nor

Beliau merupakan CEO kepada syarikat Chettaki Omey Sdn Bhd dan telah dijemput berkongsi kepada ratusan bisnesman di seluruh Malaysia. Lia ada kongsikan lebih banyak ilmu pelaburan emas di telegram.

Leave a Reply

Open chat
1
Hai. Kami Team Lia, Dealer Emas JomGold. Ada apa yang boleh kami bantu?