Ini 5 Tips Simpan Emas 1 Gram 1 Bulan

1

forgotten saving

Target simpan emas 1 gram 1 bulan sebagai “forgotten saving” (simpanan untuk dilupakan). Simpan, dan lupakan. Duit simpanan lain boleh disimpan di tempat lain seperti Tabung Haji atau ASB.

2

dapat gaji, beli emas

Setiap kali dapat gaji, terus beli 1 gram emas. Jangan tunggu duit Iebih baru nak menyimpan sebab memang tak akan ada duit Iebih. Mindset menyimpan iaitu, “simpan dulu belanja selebihnya” bukan “belanja dulu simpan selebihnya”.

3

Jangan tunggu harga terbaik

Kalau tunggu pun selalunya tak berbaloi dengan risiko duit itu bocor. Takut-takut nanti, bila harga dah rendah, duit pula yang habis!

4

KAEDAH AKAUN EMAS GAP

Beli emas melalui kaedah Akaun Emas GAP (Gold Accumulation Program) Public Gold. Itu kaedah termudah dan termurah di Malaysia buat masa ini bagi sesiapa nak simpan 1 gram 1 bulan.

5

SIMPAN DALAM DOMPET

Bila cukup 6 gram, keluarkan gold bar 5 gram sekeping dan simpan dalam dompet! Buat begini supaya terasa aura dan keseronokkan simpan emas! Memang “feel” akan berbeza. la mempengaruhi minda separa sedar (subconscious mind) supaya kumpul lebih banyak kepingan emas!

Dapat sesuatu? Silakan LIKE, #SHARE dan TAG orang yang kita sayang untuk ilmu yang bermanfaat ini.

Kenali Nur Aliah Mohd Nor

Beliau merupakan CEO kepada syarikat Chettaki Omey Sdn Bhd dan telah dijemput berkongsi kepada ratusan bisnesman di seluruh Malaysia. Lia ada kongsikan lebih banyak ilmu pelaburan emas di telegram.

Leave a Reply

Open chat
1
Hai. Kami Team Lia, Dealer Emas JomGold. Ada apa yang boleh kami bantu?